Nu exista nimic mai placut decat sa te asezi la masa si sa te bucuri de un piept de curcan de tara la cuptor, fraged si suculent.
Totusi, cu totii stim ca pieptul este cea mai slaba bucata de carne, deci se poate usca foarte usor atunci cand este gatita. Totusi, cu reteta potrivita si atentie la detalii poti obtine intotdeuauna o friptura de piept de curcan de tara care sa fie aromata si suculenta.
Esti gata sa inveti si tu sa faci friptura perfecta? Respecta urmatorii pasi nu ai cum sa dai gres!
Ingrediente pentru friptura de piept de curcan de tara la cuptor:
- 1 piept de curcan de tara (aproximativ 1-1,5 kg)
- 3 catei de usturoi, pisati
- Sucul de la o lamaie
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 ramuri de rozmarin proaspat
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni de preparare:
Incepe prin a curata pieptul de curcan de eventualele resturi sau pene, apoi spala bine sub un jet de apa rece si sterge bine carnea cu un prosop de hartie.
Pentru marinada, intr-un bol, combina uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul pisat, rozmarinul tocat, sarea si piperul. Amesteca bine ingredientele si vei obtine o marinada aromata care va fragezi si va da o aroma speciala carnii de curcan de tara. In plus, marinada o va ajuta sa ramana suculenta chiar si cand o vei gati.
Maseaza pieptul de curcan de tara cu marinada pregatita. Asigura-te ca fiecare centimetru de carne este bine acoperit cu acest amestec. Lasa curcanul sa se marineze cel putin o ora in frigider, dar ideal ar fi peste noapte pentru un gust mai intens.
Dupa ce s-a marinat, lasa carnea intre 30 de minute si o ora la temperatura camerei. Acest pas va scurta timpul de gatire al carnii.
Intre timp, incalzeste cuptorul la 180°C si pozitioneaza gratarul in partea de mijloc a cuptorului.
Aseaza pieptul de curcan intr-o tava de cuptor si toarna peste el marinada ramasa in bol. Introdu tava in cuptor si lasa carnea de curcan de tara sa se gateasca pentru 60-70 de minute.
Pentru a evita uscarea carnii, in timpul coacerii, din cand in cand, foloseste o lingura si stropeste-l cu sosul format in tava.
Dupa ce s-a copt, verifica daca pieptul de curcan de tara este gata folosind un termometru de bucatarie. Temperatura interna ar trebui sa fie de aproximativ 74°C.
Ultimul pas al acestei retete este odihnirea carnii, un pas adesea neglijat, dar esential pentru un curcan de tara suculent. Dupa ce scoti carnea din cuptor, las-o sa se odihneasca timp de 10-15 minute inainte de a o taia. Acest lucru permite sucurilor sa se redistribuie in carne.
Sfaturi suplimentare:
- Foloseste doar curcan de tara pentru o friptura mai frageda si mai aromata.
- Poti folosi si alte ierburi proaspete, precum cimbru sau busuioc, pentru a varia gustul.
- Daca vrei, poti adauga legume in tava (cartofi, morcovi, ceapa) care se vor coace alaturi de curcan si vor prelua din aromele acestuia.
Speram ca reteta te-a inspirat sa faci si tu acasa acest piept de curcan de tara delicios! Nu uita, calitatea carnii va face si ea diferenta, asa ca se recomanda una dintre bacaniile online preferate ale gospodinelor, Ograda Verde. Descopera oferta de produse de la tara care pun accentul pe calitate si pe gust autentic. Nu vei fi dezamagita! Incearca si vezi diferenta!