Analiza de risc la securitatea fizica – de ce se efectueaza si cine o poate face?

Firmele private, dar si institutiile publice care detin bunuri de valoare ridicata sunt obligate prin lege sa efectueze, in mod periodic, verificari de specialitate in privinta sigurantei. Aceste verificari au scopul de a identifica si a gestiona in mod corect amenintarile si vulnerabilitatile existente la nivelul sigurantei fizice a resurselor organizatiei. De asemenea, analiza poate sa vizeze si amenintarile existente la adresa unor persoane.

Acest proces poarta denumirea de analiza de risc la securitatea fizica si presupune o serie de actiuni deosebit de riguroase. Se vor identifica factorii de risc care ar putea cauza pierderi de ordin material, financiar, dar chiar si cei care ar putea sa puna in pericol vietile oamenilor implicati in activitatea entitatii vizate. Afla in continuare toate motivele pentru care se efectueaza acest tip de verificare si cine o poate pune in practica.

Analiza de risc la securitatea fizica: de ce si cine o face

Pentru a intelege mai bine de ce este obligatorie prin legea nr. 333 din 2003 aceasta verificare, este important sa stii cui se adreseaza si ce vizeaza ea. Sunt obligate sa o efectueze toate societatile comerciale, indiferent de forma de organizare (SCS, SCA, SCS, SA, SRL, SNC), regiile autonome, toate institutele nationale din domeniul cercetarii si dezvoltarii, ministerele si alte organizatii care detin valori. 

Prin analiza, sunt identificate riscuri precum: intrizunea fizica, acte de terorism, furturi, dezastre naturale si incendii, evenimente neasteptate etc. Vulnerabilitatile ar putea fi cauzate de lipsa masurilor de securitate, masuri slabe de preventie, infrastructura deficitara, dar si personal slab pregatit. Pentru fiecare vulnerabilitate gasita, analiza de risc va reliefa si potentialele consecinte. 

Poate fi vorba despre pierderi financiare, materiale sau de vieti umane. Ulterior, in functie de aceste potentiale probleme, sunt recomandate si masurile care trebuie sa fie implementate. Este foarte important ca analiza de risc la securitatea fizica sa fie efectuata de profesionisti experimentati, care sa stie foarte bine ce masuri se impun, de la caz la caz. 

Printre masurile recomandate se pot regasi sporirea sistemelor de securitate existente la nivelul sediului entitatii vizate, angajarea de personal calificat care sa ofere servicii de paza, pregatirea mai buna a personalului pentru a sti cum sa reactioneze in cazul producerii unor evenimente nedorite, dar si o colaborare mai buna cu autoritatile competente. In urma analizei de risc la securitatea fizica, este eliberat si un document care atesta efectuarea verificarii.

Daca ai nevoie de servicii de analiza de risc la securitatea fizica pentru afacerea ta, firma de paza MAOProtect este entitatea cea mai potrivita la care poti sa apelezi. Cu o echipa de profesionisti experimentati, aceasta companie te poate ajuta sa rezolvi rapid procesul de analiza de risc si sa identifici cele mai bune solutii pentru a-ti proteja bunurile de valoare.

Alege sa colaborezi cu profesionisti din domeniul securitatii si, pe langa analiza de risc la securitatea fizica, poti solicita servicii personalizate de paza si protectie. Bazate pe un personal special pregatit pentru a face fata oricarui tip de provocare, dar si pe tehnologii de ultima generatie, aceste servicii iti pot garanta o activitate sigura, in fiecare zi!

Previous post Analiza datelor statistice: Cum să folosești cifrele pentru a lua decizii de pariere informate în fotbal
Next post Te muti intr-o zona pe care nu o cunosti? Iata cum iti poti garanta confortul si siguranta