Cum scazi costurile la facturile de energie

O casă călduroasă este visul multora dintre noi, însă prețul încălzirii este o piedică în calea realizării lui. 

Pe fondul scumpirii energiei și al incertitudinii privind evoluția acesteia, ce ne rămâne de făcut este să căutam fie surse alternative de încălzire, fie moduri de a păstra cât mai bine căldura pe care o avem. 

 Gazele și electricitatea reprezintă acea parte din utilitățile pe care le plătim lunar. Acestea sunt servicii esențiale, iar dacă știm să le folosim inteligent, costul și consumul lor pot fi reduse semnificativ. 

Cum putem face acest lucru? Mai jos, în acest articol Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro te ajută cu sfaturi ca tu să economisești bani.

Tu îți monitorizezi lunar consumul utilităților?

 Știai că peste 80% dintre români vor să își optimizeze costurile de întreținere a locuinței, dar puțini știu de unde să înceapă? 

Această monitorizare este un start foarte bun, pentru că ți-e mai ușor să evaluezi consumul atunci când plata lui te ,,arde’’ la buzunar. Vezi mai ușor că nu totul s-a consumat cu folos și că stă doar în puterea ta să reduci risipa.

O casă neizolată = căldură pierdută

Într-o casă neizolată, 35% din căldură se pierde prin pereți, 20% prin tavan și cam 10% prin pardoseală, restul strecurandu-se afară pe lângă uși și ferestre. În aceste condiții este evident că termoizolarea pereților este cea mai eficientă metodă de a reduce pierderile de căldură.

Termoizolația exterioară este adesea preferată pentru că permite peretelui să respire, dar nu întotdeauna este accesibilă celor care stau la bloc. De aceea, este preferată în loc izolarea interioară a pereților exteriori, fapt care poate aduce o creștere cu câteva grade a temperaturii din casă.

Pentru termoizolația de interior se recomandă utilizarea unor materiale precum vata minerală, rigipsul sau spuma poliuretanică, iar pentru exterior izolația se poate realiza prin fibre de celuloză, polistiren expandat sau vată minerală.

 Oricare dintre aceste variante presupune o investiție care se va amortiza în scurt timp, datorită menținerii unei temperaturi constante și plăcute în locuință, cu un consum redus de energie electrică.

Izolarea exterioară a pereților

Specialiștii ne vorbesc despre izolarea exterioară a pereților, ca fiind cea mai bună variantă de termoizolare a unui perete.

Iată de ce: stratul de izolare exterior este primul strat care intră în contact cu frigul, iar dacă acesta este realizat dintr-un material de calitate, cu bune proprietăți de izolare, va ține punctul de îngheț cât mai departe de interiorul clădirii.

Izolarea interioară a pereților

Aceasta este o măsură adoptată de majoritatea persoanelor cu o posibilitate redusă de a realiza o izolație exterioară, din diverse motive constructive ori bugetare.Unul dintre marile dezavantaje ale acestui tip de termoizolații este acela că, punctul de îngheț este mutat la interiorul zidăriei. 

Indiferent că ai în plan construirea unei case ori termoizolarea ei interioară sau exterioară, Casa de Comenzi Vindem-Ieftin îți stă la dispoziție atât cu materiale de construcții, cât și cu sfaturi gratuite oferite de o echipă de consultanți experți. 

Tot ceea ce trebuie să faci este să trimiți o listă cu materialele de construcții necesare , iar noi vom reveni cu o ofertă personalizată.

Spune DA la ECO

Dacă ai această posibilitate, înlocuiește (măcar parțial) energia electrică pe care o utilizezi în interiorul casei cu o sursă ecologică de energie, precum cea solară. Panourile de acest tip valorifică o resursă naturală gratuită și inepuizabilă, reprezentând o  investiție înțeleaptă, atât pentru reducerea costurilor de consum, cât și pentru conservarea altor resurse limitate ale planetei. 

Din ce în ce mai multe persoane spun DA energiei solare care începe să fie utilizată și la noi in țară, această tehnologie devenind tot mai accesibilă de la an la an.

 Știai că…?

  • Montarea unui tavan fals este o altă metodă de a termoizola, tavanul fiind și el tot un fel de perete?
  • Chiar și atunci când tavanul și pereții sunt termoizolați, scăpările de căldură pot apărea în alte locuri, cum ar fi pe sub uși?
  • Căldură se pierde ușor pe lângă ramele ferestrelor dacă spuma poliuretanică de fixare a lor nu a fost acoperită integral cu chit?
  • Chiar și atunci când sunt izolate, suprafețele precum pereții ori pardoseala pot fi reci, sporind senzația de frig din casă?
  • Hota și ventilatoarele din băi sunt căi prin care căldura se scurge în afară, pe timpul iernii, de aceea folosește-le cu măsură!
  • Setează o temperatură în casă  între 18 și maximum 22 de grade Celsius și nu uita că un grad Celsius în plus înseamnă și o factura cu 5-6% mai mare.

De ce să alegi Casa de Comenzi Vindem-Ieftin?    

  • Poți compara oferta noastră cu ofertele pe care le ai deja  -10%/-15% pentru prețuri lista de materiale;
  • Prețul se negociază și diferă în funcție de cantitate și zona de livrare ;
  • Ai acces la toți Producătorii Premium din România ;
  • Livrare Oriunde în România direct de la producător indiferent de cantitate.
Previous post De unde poți achiziționa parfumuri originale?
Next post Cădițe pentru bebeluși online – totul despre îmbăierea copilului