Sunt sau nu cursurile de limbi straine necesare pentru copii?

Probabil una dintre cele mai des intalnite intrebari pe care parintii si le pun in legatura cu educatia copiilor este: „sunt cursurile de la scoala suficiente sau ar trebui sa imi inscriu copilul si la cursuri limbi straine?

Cursurile de limbi straine sustinute in scoli, fie acestea de engleza, franceza, germana sau spaniola, de cele mai multe ori nu trec de notiunile fundamentale ale limbii. Pe scurt, elevii invata doar notiunile de baza ale gramaticii, vocabularului si pronuntiei.

Cu toate acestea, notiunile predate la cursuri nu sunt suficiente si multi dintre elevi realizeaza ca nu pot forma o propozitie corecta intr-o alta limba nici dupa ce au participat la cursuri mai multi ani la rand.

Acest lucru nu se intampla in cadrul cursurilor sustinute in centrele de limbi straine. Cursantii invata sa aplice practic notiunile teoretice, invata sa inteleaga, sa asculte si sa vorbeasca chiar si doar dupa cateva ore de curs.

Iata de ce ar trebui sa iti inscrii copilul la un curs de limbi straine intr-un centru privat.

1. Expunerea constanta la limba pe care o invata

Pentru a deveni fluent, este esential sa exerseze si sa isi dezvolte abilitatile de comunicare in mod regulat.

Alaturi de profesori si de ceilalti studenti, copilul tau va face parte dintr-un grup in care se vorbeste exclusiv limba studiata, ceea ce il va ajuta sa invete mai mult, mai bine si mai repede.

2. Mai multa atentie din partea profesorului care sustine cursul

Spre deosebire de scoli, grupurile de studiu ale cursurilor private sunt mai mici, iar profesorul se poate concentra pe fiecare elev in parte.

Faptul ca fiecare student primeste mai multa atentie inseamna ca profesorul va putea sa identifice mult mai rapid punctele slabe si se dezvolte un plan de invatare care sa il ajute sa depaseasca orice problema l-ar putea incetini.

3. Acces la resurse suplimentare

Fiind inscris la un centru de limbi straine, copilul tau are acces si la resurse suplimentare pe care nu le-ar avea in mod obisnuit.

Acestea pot include manuale, materiale didactice, precum fise de lucru, fise de memorare si alte resurse care ii pot fi de ajutor pentru a invata o noua limba mai usor si mai eficient.

4. Motivatie si responsabilitate

Faptul ca participa la cursuri de limbi straine alaturi de persoane care sunt motivate sa profite cat mai mult de aceasta oportunitate il poate motiva si pe copilul tau sa fie mai implicat si mai responsabil.

Programul bine structurat si interactiunea frecventa cu profesorii si ceilalti cursanti il vor ajuta sa ramana atent, sa vrea sa invete si sa nu isi piarda entuziasmul.

Acest lucru este important, deoarece copii isi pierd destul de repede interesul si au nevoie sa fie motivati in permanenta.

Vrei ca si copilul tau sa vorbeasca fluent cel putin o limba straina si sa poata beneficia de toate avantajele mentionate anterior?

La centru de limbi straine B smart vei gasi profesori dedicati, cursuri pentru 15 limbi diferite si pentru diferite niveluri de cunoastere a limbii.

Nu lasa timpul sa treaca – inscrie-ti copilul acum si ajuta-l sa aiba un viitor cat mai bun! (P)

Previous post Cu un sistem de purificare avansata poti beneficia de puritatea si prospetimea apei
Next post Sunt sau nu cursurile de limbi straine necesare pentru copii?