Case de marcat: afla cum o alegi pe cea potrivita!

In calitate de proprietar de afacere stii ca o casa de marcat este un instrument esential pentru urmarirea vanzarilor, gestionarea inventarului si afectuarea tranzactiilor fara greseala. Cu toate acestea, avand in vedere ca exista atat de multe tipuri diferite de case de marcat disponibile pe piata, poate fi complicat sa o alegi pe cea potrivita. In acest scurt ghid descoperi care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a lua decizia potrivita pentru afacerea ta. Continua sa citesti!

Determina nevoile specifice ale afacerii

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand achizitionezi o casa de marcat este sa determini nevoile afacerii. Pune-ti intrebari precum: Ce tip de afacere ai? Cate tranzactii procesati pe zi? Ai mai multi angajati care se ocupa de tranzactii? Raspunsurile la aceste intrebari te vor ajuta sa determini ce tip de casa de marcat va fi cea mai buna pentru afacerea ta.

Stabileste bugetul

Pretul unei case de marcat poate varia de la cateva sute de lei la cateva mii, in functie de caracteristicile si functionalitatea de care ai nevoie, dar si de accesoriile pe care le achizitionezi.

Inainte de a cumpara o casa de marcat, stabileste bugetul si respecta-l. Retine ca la majoritatea modelelor de case de marcat pot fi atasate accesorii, precum sertare de numerar sau imprimante de chitante, care se pot adauga la costul total final.

Alege tipul de casa de marcat

Odata ce ai determinat nevoile afacerii tale, va trebui sa alegi tipul de casa de marcat care se preteaza cel mai bine acitivitatii afacerii. Exista trei tipuri principale de case de marcat: electronice, mecanice si puncte de vanzare (POS).

  • Casele de marcat electronice sunt cel mai comun tip de case de marcat si sunt ideale pentru intreprinderile mici si mijlocii.
  • Casele de marcat mecanice devin din ce in ce mai rare, dar sunt inca folosite in unele intreprinderi mici. Sunt simplu de operat si nu necesita energie electrica.
  • Sistemele POS sunt cel mai avansat tip de casa de marcat si sunt utilizate de obicei in afaceri mai mari.

Ia in considerare functiile si caracteristicile de care ai nevoie

Atunci cand alegi o casa de marcat, este important sa iei in considerare caracteristicile de care ai nevoie. Unele caracteristici pe care ar trebui sa la cauti la o casa de marcat sunt:

  • Scanarea codurilor de bare
  • Gestionarea inventarului
  • Urmarirea clientilor
  • Procesarea platilor

Acestea sunt doar cateva functii de baza pe care o casa de marcat le poate avea si care cu siguranta ar ajuta foarte mult afacerea ta.

Instruieste-ti personalul

In cele din urma, odata ce ai luat decizia finala si ai achizitionat o casa de marcat, este important sa iti instruiesti personalul cu privire la modul de utilizare, astfel incat acestia sa poata folosi fara probleme noul echipament. Alege o casa de marcat astfel incat sa usureze activitatea angajatilor, ei vor fi mai eficienti si vor raspunde mai bine la nevoile clientilor!

Acestia au fost principalii pasi prin care trebuie sa treci atunci cand cumperi o casa de marcat noua pentru afacerea ta. Acum ca stii cum sa alegi aparatura potrivita, este timpul sa alegi si furnizorul de aparatura fiscala potrivit.

Daca ai nevoie de ajutor, pe TehnicaFiscala.ro gasesti aparatura fiscala de ultima generatie, accesorii si tutoriale de folosire a caselor de marcat si suport din partea specialistilor in aparatura fiscala!

Verifica oferta celor de la Cria Soft, alege instrumentele potrivite, eficientizeaza-ti afacerea si imbunatateste-ti serviciile!

Previous post Tot amani programarea la o clinica ortopedie? Iata de ce nu ar trebui sa faci acest lucru!
Next post Afla de ce sa colaborezi cu agentie de digital marketing din Bucuresti creativa!