Tot amani programarea la o clinica ortopedie? Iata de ce nu ar trebui sa faci acest lucru!

Medicul de familie ti-a recomandat un consult intr-o clinica ortopedie dar nu gasesti nici timpul, nici cheful pentru o asemenea programare? Ei bine, deja stii ca ar trebui sa-ti faci timp pentru acest lucru, chiar daca nu simti niciun fel de dureri.

Ortopedia este unul dintre acele domenii medicale care sunt utile populatiei, in principal romanilor, doar atunci cand deja este prea tarziu. Mai exact, romanii apeleaza la o clinica ortopedie atunci cand se pune problema ameliorarii durerii, nicidecum tratarii sau prevenirii acesteia.

Pe scurt, trebuie sa actionezi din timp pentru a preveni durerea cronica si pe termen lung. Iata cateva alte lucruri care te pot convinge sa vizitezi cat mai curand o astfel de clinica!

Vei sti daca ai nevoie de operatie sau nu

De cele mai multe ori, recomandarile de a vizita o clinica ortopedie sunt realizate in vederea confirmarii sau infirmarii necesitatii unei operatii chirurgicale. Evident, atunci cand ai o afectiune ce tine de acest domeniu, medicul generalist nu va putea face o recomandare avizata. Ai nevoie de un specialist care iti poate oferi, pe langa recomandari si toate detaliile pe care trebuie sa le stii privind afectiunea ta.

Astfel, chiar si o vizita de rutina la o asemenea clinica poate reprezenta un ajutor semnificativ pentru starea ta de sanatate.

Ameliorarea durerii de la nivelul articulatiilor

Dupa cum bine stii, ortopedia face minuni atunci cand vine vorba de dureri la nivelul articulatiilor, dar mai ales in cazul pierderii mobilitatii din cauza acestor dureri. Un tratament complet urmat intr-o clinica ortopedie te poate aduce inapoi pe picioare intr-un timp extrem de scurt.

Astfel, atunci cand observi rigiditate la nivelul articulatiilor, fie pur si simplu sau in urma unui accident, ar trebui sa apelezi la un specialist in ortopedie. Acesta iti poate oferi tratamentul adecvat, medicamentos sau specific ortopedic si tu vei putea spune adio durerii si lipsei mobilitatii.

Beneficiezi de prevenire, ameliorare, sau eliminare a durerii

Desigur, ortopedia nu se ocupa doar de articulatii. Aceasta are in vedere intreg sistemul musculoscheletal al corpului uman. Fiecare parte a acestuia poate suferi de anumite dureri, de regula cauzate de inflamatii – artrita, osteoartrita, de exemplu.

O clinica ortopedie iti poate oferi ajutorul necesar pentru a preveni, ameliora sau elimina durerile aparute in urma acestui tip de afectiuni sau dureri care marcheaza inceputul dezvoltarii acestora.

Este foarte important sa ai in vedere si tratamentele dedicate prevenirii afectiunilor, nu numai tratamentele de ameliorare a durerii provocate de acestea.

Daca esti in cautarea unei clinici de ortopedie cu servicii complete, inclusiv cu mai multe departamente (in cazul in care suferi de mai multe afectiuni), atunci ar trebui sa arunci o privire asupra ofertei centrului Atletico Kinetic.

Acesta este un centru de recuperare medicala care iti poate pune la dispozitie un numar semnificativ de terapii, nu numai ortopedie. Astfel, te poti bucura de kinetoterapie, electroterapie, drenaj limfatic, masaj terapeutic, kinesiotaping si hidroterapie.

Toate acestea, combinate cu servicii de ortopedie de cea mai inalta calitate, iti garanteaza faptul ca sanatatea ta este in maini bune!

Previous post Descopera ce trebuie sa stii inainte de a colabora cu un producator de drojdie!
Next post Case de marcat: afla cum o alegi pe cea potrivita!